Historie
HOOFDSPONSOR
TEAM SPONSOREN
Historie (1/3)


       13 maart 1986 tot 13 maart 2011


Nadat we met enkele mensen een aantal jaren zaalvoetbal hadden gespeeld, werd in het jaar 1985 het idee geboren om zelf een zaalvoetbalvereniging aangesloten bij de K.N.V.B. op te richten.

Na veel overleg en navraag te hebben gepleegd, bleek dat alles stond en viel bij ’t krijgen van een sponsor. Je moest nl. een behoorlijk bedrag aan contributie aan de KNVB betalen. Dit redde je niet alleen met de opbrengsten van de contributie van enkele leden.


Er werd spontaan het idee geopperd om eens te gaan praten met dhr. Hoens, de nieuwe eigenaar van dancing Riva voorheen zaal Harmonie.

Na een afspraak gemaakt te hebben voor een gesprek bleek tijdens dit gesprek dat we op relatief korte tijd op één lijn zaten. Dhr. Hoens was bereid ons te sponsoren.


Er waren echter nog enkele verplichtingen waar we aan moesten voldoen. Eén daarvan was dat we minimaal 25 leden moesten hebben. Dit had nog veel voeten in de aarde, maar na heel veel vragen, bellen enz. kregen we de 25 leden bij elkaar.

Na alles officieel te hebben vastgelegd bij de notaris, kamer van Koophandel en bij de KNVB was de eerste zaalvoetbalvereniging van Nederweert geboren onder de naam FC Riva.


We startten met een team en werden in ons tweede jaar al kampioen. Deze kampioenswedstrijd werd gespeeld in sporthal Leuken tegen zvv ’t Kesjotje. In de competitie waren we nl. gelijk geëindigd en er was een beslissingswedstrijd nodig.

We hadden een heel schare fans en de wedstrijd werd bezocht door ongeveer 250 mensen.

Het was een prachtige entourage en na verlenging won FC Riva de wedstrijd met 3-1. Het eerste kampioenschap was een feit.

Na 10 jaar een heel goede samenwerking te hebben gehad moest onze sponsor na deze tijd helaas stoppen met het sponsorschap.

Na een korte zijweg, via café de Leeuw, wilden we vanaf dit tijdstip een sponsor- onafhankelijke naam. Er werd gekozen voor de naam ’t Brökske. Deze naam werd verbonden aan brug 15 te Nederweert.


Een nieuwe hoofdsponsor was een must en dus gingen we naarstig op zoek.Na lang zoeken werd er een nieuwe hoofdsponsor gevonden in de naam van café de Kleine Winst te Nederweert.


Dankzij onze sponsoren is onze club gegroeid tot wat het nu is.

Daar zijn wij de sponsoren erg dankbaar voor.


Wim van Gemert

Voorzitter FC Riva/Z.V.V. 't Brökske (van 1986 t/m 2016)Copyright (c) 2018 | ZVV 't Brökske/Eetcafé DKW | E-mail: info@zvv-ut-brokske.nl | Ontwerp: Steijvers Apps Studio One.Com